GÖRÜNTÜLÜ

TAJÊ’den Irak devletine: Türk devletinin ortağı olma

Erdoğan’la görüşen Irak yetkililerine seslenen TAJÊ, “Irak’ı kendi halkına karşı Türk devletiyle ortak olmamaya davet ediyoruz” açıklaması yaptı.

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ), Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bağdat ziyaretini Medya Savunma Alanlarına yönelik eş zamanlı başlatılan işgal saldırılarını Sinûn’da yaptığı bir açıklama ile kınadı.

Açıklama metnini TAJÊ Sözcüsü Riham Hiço okudu. Riham Hiço, Özgürlük Gerillası’na karşı her saldırının Şengal’e yönelik olduğunu söyledi. Erdoğan’ın gelişiyle birlikte işgal saldırılarının tırmandırılması ve bunun karşısında Irak’ın tavırsız kalarak toprak egemenliğini koruyamamasının Irak için büyük bir utanç olduğunu vurgulayan Riham Hiço, “Türk devleti, Irak’ı kendi kirli planlarına sürüklemek ve ortağı yapmak istemektedir. Irak’ı kendi halkına karşı Türk devletiyle ortak olmamaya davet ediyoruz. Erdoğan’ın ziyareti kirli bir amaç taşımaktadır. Şengal ve Başûrê Kurdistan, Irak’ın bir parçasıdır. Şu anda saldırı altında olan yerlerin tamamı Irak’ın bir parçasıdır. Bir toplantı yapılsa dahi bu, Türk askerlerinin Irak topraklarından çekilmeleri esasına dayanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kürt düşmanlığı yapan Saddam Hüseyin’in pratiklerini hatırlatan Riham Hiço, “Saddam Hüseyin’in pratiklerini mevcut Irak hükümeti kendi halkına yapmamalı ve Türk devletinin ortağı olmamalıdır. Türk devletine destek vermeyin. Bugün KDP hükümeti, Kurdistan Bölgesi’nin başkenti Hewlêr’e Kürt düşmanı olan işgalci Türk devletinin bayraklarını nasıl asabilir? Başûrê Kurdistan’da buna karşı çıkacak bir aydın, bir siyasetçi ya da bir Kürt gücü yok mudur? Türk devletinin bu saldırılarından Başûr’daki tüm partiler sorumludur. KDP, tepeden tırnağa Türk devletinin kirli emellerine bulaşmıştır. Türk devletinden hiçbir farkı yoktur. Bizler, bu saldırılara karşı sessiz kalan Başûr partilerini eleştiriyoruz” dedi.

PKK’YE SALDIRI KÜRT’ÜN VARLIĞINA SALDIRIDIR

Başûr halkına tepkilerini göstermeleri çağrısında bulunan Riham Hiço, Kürt halkının onurlu direnişçilerinin 3 gündür işgal saldırılarına karşı kahramanca mücadele ettiğini ve Başûrê Kurdistan’ın onurunu savunduğunu ifade etti. PKK’ye yönelik saldırının Kürt halkının varlığına saldırı anlamına geldiğini vurgulayan Riham Hiço, direnişin mutlaka zafere ulaşacağını söyledi.

Riham Hiço, sözlerini şöyle noktaladı: “Düşmana asla teslim olmayacağız. Bu toprakların asıl sahipleri bizleriz. Şengalli kadınlar hiçbir zaman boyun eğmedi. Bundan sonra da eğmeyecek. Şengal, kadınların cesareti ve renkleri ile direnecek.”

Açıklama sloganlarla sona erdi.