Serxwebûn’un yeni sayısı çıktı

Serxwebûn gazetesinin 508’inci sayısı “İşgale Geçit Yok” manşetiyle okurlarıyla buluştu.

SERXWEBUN GAZETESİ

Serxwebun bu ayki sayısında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Ortadoğu’da Uygarlık Krizi ve Demokratik Uygarlık Çözümü” kitabının Ortadoğu’da Demokratik Modernite Çözümü başlıklı yazısından alıntılanan “Ekolojik-Ekonomik Toplum” perspektiflerini okurlarıyla paylaşıyor.

Gazetede, PKK kurucularından Ali Haydar Kaytan, PKK kuruluş yıl dönümü değerlendirmesinden alınan “Önderlik En Sade İnsandır” başlıklı değerlendirmesi ile Kürt Halk Önderinin Mücadele diyalektiğinden kesitler sunuyor.

Okurlarına yeni sayısını ulaştıran Serxwebun Gazetesi, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık ile yaptığı özel röportajı “Ortadoğu Önemini Koruyor” başlığıyla okurlarıyla buluşturuyor. Bayık, Serxwebun gazetesine verdiği özel röportajında ABD’nin küresel sermaye adına Ortadoğu’ya müdahale ettiğini, bugün de ABD'nin yaklaşımlarının ve politikalarının bu kapsamda olduğunu, Ortadoğu'ya müdahale edilirken sadece mevcut statükoya değil, küresel sermayenin çıkarlarını tehlikeye koyan, buna göre olmayan her şeye müdahalede bulunduğunu, hedeflediğini ve bu temelde hedeflenen güçlerin başında PKK’nin geldiğini değerlendirmekte.

508’inci sayıda “Kürt Halkı Faşizme Geçit Vermedi” başlığıyla PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan’ın kaleme aldığı yazıda Ortadoğu, Kürdistan ve dünyada gelişen güncel siyasal durumların analizini bulabilirsiniz. Duran Kalkan bu yazısında AKP-MHP faşist ikdarının çözülüşünü, CHP’deki değişimleri, Ukrayna-Rusya savaşında gelinen aşamayı ve Gazze üzerinden yürütülen savaşın iç yüzünü analiz ediyor.

Serxwebûn gazetesinin bu sayısında ayrıca PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan “1 Mayıs’ta Küresel Özgürlük Hamlemizi Daha da Büyütelim” başlıklı yazısıyla “PKK’yi PKK yapan Sosyalizm’de Israr” vurgusuyla ‘1 Mayıs Ruhu ve Bilinci’ üzerine geniş değerlendirmelerde bulunuyor.

Sayıda Zilar Stêrk’in  “Rêber Apo’nun Düşünce Merkezini Kadın Özgürlük Fikri Oluşturuyor” başlıklı yazısıyla, Kadın Hareketinin son yıllarda faşizme karşı askeri, toplumsal ve siyasal boyutlarıyla yürüttüğü ideolojik mücadele değerlendiriyor.

Rauf Karakoçan ve Serhat Engizek’in birlikte yazdığı Anı yazısı, gerilla Komutanı Şehit Vahdettin Kıtay’ın gerilla yaşamından bir kesit sunuyor.