GÖRÜNTÜLÜ

Basilê şehitleri törenle uğurlandı

Basilê eyleminde şehit düşen HRE savaşçıları Cûdî Gabar ve Cûdî Reşo, Ehrez’de son yolculuklarına uğurlanırken, ““Şehitlerin çizgisini takip eden binlerce gencimiz var, direnişten asla vazgeçmeyeceğiz” denildi.

ŞEHİT UĞURLAMA TÖRENİ

İşgalci Türk devleti ve onun beslediği çetelere karşı Şêrawa’nın Basil köyünde verdikleri savaşta Çîçek Kobanê (Sewsen Berekat), Dilşêr Serêkaniyê (Ebdurehman Sofî) ve Jiyan Efrîn (Roşîn Mihemed) ile birlikte 30 Ocak günü şehit düşen ancak cenazelerine 3 ay sonra ulaşılabilen Cûdî Gabar (Cemîl Silêman) ile Cûdî Reşo (Hemîd Reşo) için cenaze töreni düzenlendi.

Yüzlerce Efrîn ve Şehba Kantonu halkının katıldığı cenaze töreni için konvoylarla Şehba’nın Erhaz ilçesindeki Çağın Direnişi Şehitleri Şehitliği’ne hareket edildi.

Şehitlikte düzenlenen törende konuşan Efrîn ve Şehba Kantonu Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hesen Berko, 5 şehidin ailelerine başsağlığı diledi. Berko, “Her iki Cûdî, Çîçek, Dilşêr ve Jiyan her zaman ve nerede olursa olsun mücadele ettiler ve direndiler. Basilê’deki eylemleri bizim için zafer mesajıydı” dedi.

Fedakarlık yapanlar sayesinde direndiklerini ve mücadelelerini büyüteceklerini belirten Berko, “Şehitlerin çizgisini takip eden binlerce gencimizi var. Biz de onların çizgisini takip edeceğiz ve direnişten asla vazgeçmeyeceğiz” vurgusunda bulundu.

Demokratik Toplum Komitesi (KPC-D) Üyesi Rûken Ehmed de şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti. Şehadet belgelerini teslim alan Şehit Cûdî Gabar’ın babası Ehmed Silêman ve Şehit Cûdî Reşo’nun kardeşi Silêman Reşo, şehitleriyle gurur duyduklarını ve çizgilerinin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Tören sonunda şehitlerin cenazeleri toprağa verildi.